Refleksjoner rundt Digital Økonomi i #stv2100

– Refleksjoner –

Som en avslutning på kurset Digital Økonomi (DigØk) med Arne Krokan har han bedt oss lage et innlegg der vi gjør opp noen tanker rundt hva vi har lært, opplevd og fått med oss gjennom de siste ukene. Det er ingen lett jobb å gjøre dette kort og greit, for læringskurven var bratt, selv for meg som anså meg selv som temmelig «innfødt» i den digitale økonomien.

– Kompetansebyggende –
Som nevnt ser jeg på meg selv som ganske kompetent på sosiale medier og den digitale verden, men i første økt av DigØk fikk jeg også bakoversveis. Mengden verktøy og muligheter som anses som «basic» og kunnskap man «må ha» var temmelig overveldende. Alt fra Tweetdeck (som jeg til tross for litt over 6mnd på Twitter ikke hadde tatt i bruk enda) til egen Wikispace for klassen, Meetingwords der vi noterer sammen for å lage et stort notatark fra forelesninger og TodaysMeet som brukes som en internchat under forelesning. Dette er en liten brøkdel av det vi har hatt om i.l.a den første dagen!
Heldigvis var det åpenhet for digital analfabetisme og programmene/tjenestene ble forklart grundig og godt. Ikke alt som vil brukes daglig, men mange spennende muligheter! Nesten så dette burde blitt en spesialisering i seg selv og ikke kun en del av #stv2100.
Dermed er det trygt å si at min kompetanse har økt og interessen som allerede var godt på plass er enda høyere nå. Digitale trender og muligheter er det mange av men min favoritt for tiden er Pinterest. Her deler man enkelt og greit bilder man liker på sine egne «boards» etter samme prinsipp som den gamle korktavlen jeg hadde på gutterommet hjemme hos mor & far. Deretter kan dine venner dele dette videre og når bedriftene virkelig får øye på dette vil de forstå at en «Pin It»-knapp på sine produkter kan skape minst like mye positiv vareprat som en «Like»-knapp som linker til Facebook.
En smarting som heter Line H. Kamhaug skrev dette innlegget om hvordan hun planlegger reiser med Pinterest – Veldig kult!
– Sharing is caring –
DigØk oppfordrer til samhandling, og dette har ArneK dekket på en god måte! Gjennom nevnte MeetingWords har vi startet et godt, felles notatark som alle inviterte kan redigere og benytte seg av. Meget kult!
Vi har nok alle fått øynene opp for at det å dele notater, tanker og spørsmål gjør studentlivet hakket enklere. En egen facebookgruppe er laget og det deles flittig av notater, artikler og mennesker som sier smarte ting på Twitter.
– Videre utvikling –
Jeg er helt sikker på at DigØk vil være til stede i reiselivsbransjen i årene som kommer, og det er viktig at man ser mulighetene. Om hoteller eller destinasjonsselskaper hadde laget en Pinterestkonto for eksempel, kan ferdige forslag for aktiviteter litt utenom det vanlige deles på nett med både potensielle og aktuelle besøkende. Dette som en «ekstratjeneste» til våre gjester.
(Når jeg tenker etter var det faktisk en latterlig smart tanke! Noe for min nye arbeidsgiver Nordic Choice kanskje? Hmm…)
Jeg skal ihvertfall holde øynene åpne for hvilken vei utviklingen dreier og fortsette med åpenhet og deling. DigØk er her for å bli!

– Til Arne –

Dette har uten tvil vært et lærerikt kurs og selv om jeg tror mange var forberedt på en hard og bratt læringskurve var det ihvertfall en følelse av bakoversveis i samtlige timer for min del. Til tross for at jeg har holdt følge med leseliste og har en generell forståelse og sterk interesse for dette fra før. Så det eneste jeg kan pirke på er at mengden verktøy kanskje burde nedjusteres en smule, velge ut litt færre av de tjenestene som ligner hverandre og heller presentere dine absolutte favoritter. Eller få Markedshøyskolen til å vurdere dette som en egen spesialisering.

Ellers har jeg hatt en meget god opplevelse og håper vi får den siste timen vi mangler ganske snart!

HS.

2 thoughts on “Refleksjoner rundt Digital Økonomi i #stv2100

 1. Hei Hans og tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger.
  Det har vært veldig morsomt å ha disse timene på Markedshøyskolen, og jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal få gjennomføre det samme.
  Jeg har spilt inn muligheter og behov for en egen linje i «digital markedsføring» -eller noe i den duren. Det er det absolutt behov for, men noe av problemet er å få tak i mange nok kvalifiserte akademikere til å lede planlegging og å være ansvarlig for alle kursene. Det må ca 10 kurs a 7,5 studiepoeng til på et Bachelorprogram, i tillegg til en litt større oppgave. Men det kan vel la seg gjøre, du får spille inn aktuelle navn :)
  Når det gjelder verktøydelen var mye av mine innspill tips til dem som har kommet et stykke i egen utvikling. Det er vanskelig å lage et opplegg som passer både for dem som absolutt ikke er på denne arenaen og for dem som har en god del kunnskap fra før, derfor et slikt forsøk på differensiering.
  Stå på – ta med deg nye arbeidsformer inn i avslutningen av studiet ditt og inn i jobbsfæren.
  Så ses vi en gang til når jeg skal ha den avsluttende samlingen.
  -arne

  • Hei Arne!
   Ask and you shall recieve, er det ikke slik det står i gamle tekster?

   Jeg har også hatt det veldig morsomt i timene på MH i år, så jeg ser frem til den siste oppsummeringen du skal ha for oss, og det tror jeg det er mange som gjør!
   Det å lage en bachelor i digital økonomi tror jeg er i overkant, med tanke på all litteratur som må forskes frem osv, men et halvår med spesialisering burde vel komme etterhvert? Håper fremtidige studenter får oppleve det!

   Forstår det er vanskelig å velge ut hva man skal vise frem når kunnskapen er såpass sprikende, så kudos til deg, en ting er sikkert, vi har alle lært mye nytt denne tiden.

   Jeg håper arbeidsformene som er inne nå vil følge meg fremover, jeg har sterk tro på at sharing is caring og gjennom dette vil jeg prøve å bygge meg oppover i arbeidslivet.. MH er grunnstenene, nå er det snart bare ett år igjen…

   Vi sees på avsluttende forelesning, og forhåpentligvis flere ganger ute på veien!

   HS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>