Sosiale medier krever sosiale antenner

– Sosiale medier krever sosiale antenner – 

Når det kommer til merkevarer med suksess i sosiale medier er Stormberg et kjent case her i Norge. Disse ble raskt synlige i sosiale medier og har gjennom blogg, Facebook og Twitter skapt en god kundedialog som i deres tilfelle har vist seg å gi bedret omdømme og omsetning. I denne bloggposten av Hans Petter Nordskar får vi litt innsikt i hva de som jobber i Stormberg tenker om deres suksess og bakgrunn for strategi innen sosiale medier.

– Formel for suksess? – 

Det jeg tror er Stormbergs store fortrinn er at de har hatt entusiastiske ansatte som startet initiativet og gründeren Steinar J. Olsen har omfavnet sosiale medier generelt og dette initiativet spesielt. Gjennom deres blogg kan leserne delta i konkurranser, se filmer der potensialet i Stormberg-utstyr vises eller høre historier fra de som jobber i butikkene. Det legges også ut tips og triks for friluftsinteresserte. Det at sjefen sjøl også bruker denne bloggen til å fortelle om sin hverdag, tanker om firmaets policy og mere til, bidrar til at forbrukeren føler at han eller hun kjenner merkevaren bedre og følelsen av lojalitet styrkes. Med sterk forankring fra topp til bunn i organisasjonen, samt lettfattelige retningslinjer, har Stormberg skapt et selskap med sosiale antenner.  

– Har noen andre fått det til? – 

Mange bedrifter både i Norge og utlandet har forsøkt lignende markedsføring, men med varierende resultat. En bedrift som har gjort bevisste valg og dermed skapt en ny plattform for deres kundegruppe gjennom satsing på sosiale medier er Nordic Choice Hotels, og  spesielt hotellet Comfort Hotel Xpress her i Oslo.

Da hotellet var under oppbygning startet de sitt arbeid på sosiale medier, la ut bilder av byggeprosessen og snakket om hvordan hotellet skulle bli. Med en profil langt unna de tradisjonelle hoteller var dette noe som appellerte til en kundegruppe av unge turister og business-reisende.

Etter denne suksessen har Nordic Choice startet en større kampanje med tilstedeværelse på sosiale medier og Simen Vinge, som var hotelldirektør under oppstarten av Comfort Xpress er nå markedsdirektør for Comfort Hotels i Norden og sterkt involvert i satsingen på sosiale medier.

– Bør alle prøve seg? –

Mange tror at så lenge du er på sosiale medier har du knekt koden for markedsføring i den digitale økonomien, men det handler om å gi rett innhold til rett målgruppe. Sider som Facebook, Instagram og Twitter, gir bedrifter en fantastisk mulighet til å kommunisere til sin kundegruppe på en personlig og uformell måte. Det må skapes en verdi for målgruppen og oppfordres til interaksjon, for enkelte vil det ikke ha noen verdi, for andre fungerer det veldig bra, mens for andre kan det bli en katastrofe. McDonalds i USA fikk erfare dette nylig, da de skapte en såkalt hashtag på Twitter med intensjonen at folk skulle dele sine beste historier. Det helt motsatte skjedde og historier som at «jeg fant en fingernegl i hamburgeren min» og lignende ble delt på Twitter til skrekkblandet fryd (se e24 for hele saken).

– Kort sagt –

Sosiale medier har uendelige muligheter, men også store fallgruver for de som ikke tenker gjennom hvilket budskap man ønsker å spre. Uansett kommer både eiere og ansatte langt med en porsjon kardemommelov og sosiale antenner.

Og med det avslutter jeg med denne som burde fungere for de fleste

HS.

2 thoughts on “Sosiale medier krever sosiale antenner

  1. Bra refleksjon. Tror nok mange som skal lage retningslinjer for bruk av sosiale medier i organisasjonen, gjør dette for komplisert.

    • Takk for det Arne.
      En kommunikasjonskanal som endres i så stor hastighet som sosiale medier, tror jeg ikke det er hverken nødvendig eller hensiktsmessig med store håndbøker, en forankret tankegang fra topp til bunn og nevnte kardemommelov holder lenge om medarbeiderne er engasjerte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>